سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تنگدستى بزرگتر مرگ است . [نهج البلاغه]
 
جمعه 02 تیر 30 , ساعت 10:9 عصر

جستاری در حدیث اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة و ارتباطش با اربعین حسینی(ع)

امام جماعت مسجد حاج آقا مهدی شهیدیه حجت الاسلام ناصر ارشادحسینی برنامه‌های عزاداری دهه اول ماه محرم در مسجد حاج آقا مهدی شهیدیه از شب اول محرم الحرام  را تشریح کردند:

اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة

انشا... از اول محرم الحرام تا روز سیزده محرم هر روز برنامه های ذیل برگزار میشود:

1. نماز جماعت سه وعده صبح/ ظهرین و عشایین

2. سخرانی مرتبط با ایام شهادت امام حسین علیه السلام و یاران با وفایش

3. ذکر مصیب و روضه خوانی حضرت ابا عبدالله الحسین

4.ادعیه مناسب با هر روز از جمله دعای کمیل ابن زیاد/ زیارت آل یاسین/ دعای توسل و حدیث شریف کسا

5. قرائت زیارت عاشورای امام حسین علیه السلام

در پایان مراسم هم طبق سنت حسنه گذشتگان پذیرایی مختصری انجام خواهد شد.

امام جماعت و هیات امنای مسجد حاج آقا مهدی شهیدیه

 


جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:35 عصر

نمازگزاران جمعه سراسر کشور با برپایی راهپیمایی، هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند.

راهپیمایی سراسری نمازگزاران جمعه در محکومیت اهانت به ساحت قرآن کریم برگزار شد

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، نمازگزاران سراسر کشور، پس از اقامه نماز جمعه این هفته تهران(جمعه 30 تیر) با برپایی راهپیمایی، هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم را محکوم کردند.

راهپیمایان در این مراسم، خواستار این شدند که دستگاه دیپلماسی با همکاری سایر کشورهای اسلامی در روابط دیپلماتیک خود با کشور سوئد تجدیدنظر کند.

همچنین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سومین روز ماه محرم، ماه عزای حسینی و محکومیت مجدد صدور مجوز دولت سوئد به گروه‌ها و جریانات افراطی و نحله‌های شیطانی جهت سوزاندن قرآن کریم بیانیه‌ای صادر کرد. ادامه مطلب...

جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:34 عصر

عبدالله بن الحسن علیه السلام، در کربلا نوجوانی بود که به سن بلوغ نرسیده بود و چون عمویش حسین علیه السلام را زخمی و بی‏یاور دید، خود را به آن حضرت رسانید و گفت: «به خدا قسم از عمویم جدا نمی‏شوم‏».

روز پنجم محرم متعلق به کیست

روز پنجم محرم  بنام کیست؟ اگر می خواهید بدانید که شب پنجم محرم متعلق به کیست و مناسبت شب پنجم محرم چیست در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. شب پنجم محرم متعلق به حضرت عبدالله بن حسن یکی از فرزندان امام حسن علیه السلام و نیز حبیب بن مظاهر یکی از شجاع ترین شخصیت های اسلام است که در اینجا با مناسبت شب پنجم محرم بیشتر آشنا خواهید شد.  ادامه مطلب...

جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:33 عصر
شب چهارم محرم به نام حر بن یزید ریاحی نام‌گذاری شده است. البته این شب به فرزندان حضرت زینب (س) نیز منسوب است.

شب چهارم محرم متعلق به کیست؟

 محرم ماه عزاداری خاندان محمد (ص) است؛ با توجه به ورود امام حسین (ع) و یارانش به کربلا در روز دوم محرم و شهادتشان در روز دهم محرم، شیعیان دهه اول این ماه را، به عزاداری و ذکر مصیبت ایشان می‌پردازند و در بزرگداشت رنجدیدگان کربلا، هر روز از این دهه را به یکی از حماسه‌سازان این نهضت جاویدان اختصاص داده‌اند.

شب چهارم محرم به نام حر بن یزید ریاحی

شب چهارم محرم به نام حر بن یزید ریاحی نام‌گذاری شده است. البته این شب به فرزندان حضرت زینب (س) نیز منسوب است. ادامه مطلب...

جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:32 عصر
نام‌گذاری‌های شب‌های محرم به مرور زمان و توسط مداحان و ذاکران اهل بیت صورت گرفته است.
 شیعیان برخی مناطق، هر روز از دهه محرم را به نام یکی از حماسه‌سازان و یا رویدادهای واقعه کربلا عزاداری می‌کنند و روضه‌ای تحت آن عنوان می‌خوانند. به گفته نویسندگان فرهنگ سوگ شیعی، این نام‌گذاری مستند دینی نداشته و ریشه تاریخی آن خیلی مشخص نیست و در مناطق مختلف ترتیب متفاوتی دارد. این نام‌گذاری به مرور زمان و توسط مداحان و ذاکران اهل بیت صورت گرفته است.

شب سوم محرم به نام حضرت رقیه

حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین (ع) است که در سفر کربلا همراه ایشان بود و پس از شهادت امام حسین، همراه اسرای دیگر به شام برده شد و در روز سوم صفر سال 61 هجری قمری در خرابه شام که محل اقامت موقت اهل بیت بود، از دنیا رفت. شاید دلیل نام‌گذاری روز سوم محرم به نام این طفل کوچک این بوده است که در مراسم عزاداری ایام محرم، یادی از مظلومیت او شود.

زندگینامه حضرت رقیه 

رقیه فرزند امام حسین(ع)، امام سوم شیعیان است. مادرش طبق قوی‌ترین قول‌ها‌، ام اسحاق بود که پیشتر همسر امام حسن مجتبی (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن به عقد امام حسین درآمده است. 

تاریخ تولد حضرت رقیه دقیقا مشخص نیست و احتمالا بین سال‌های 57 تا 58 هجری قمری در مدینه متولد شده‌ است.

منابع کهن و معتبری که نام فرزندان امام حسین را آورده‌اند، دختری به نام رقیه برای امام ذکر نکرده‌اند و تنها به دو دختر به نام‌های سکینه و فاطمه اشاره کرده‌اند. بنابراین چنین نتیجه می‌شود که نام اصلی ایشان فاطمه بوده و رقیه لقب آن حضرت بوده است.

حضرت رقیه مدتی پس از تولد، مادرش را از دست داد و از نعمت مادر محروم شد. به همبن خاطر امام حسین همواره به خواهر خود حضرت زینب (س) سفارش می‌کرد برای رقیه به عنوان مادر باشد. ادامه مطلب...

جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:32 عصر

امام حسین (ع) روز دوم محرم سال 61 هجری قمری به سرزمین کربلا وارد شد. به خاطر همین اتفاق، روز دوم محرم، روز ورود به کربلا نام‌گذاری شده است. این روز، پیش چشم مسلمان و مخصوصاً شیعیان، نماد پایداری است. اباعبدالله الحسین (ع) از همان شروع حرکت با حوادث و اتفاقات مختلفی مواجه شد.

شب دوم محرم متعلق به کیست؟

 اکثر مردم ایران به واسطه دین اسلام و مذهب شیعه‌ای که دارا هستند، ارادت ویژه‌ای به امام حسین (ع) ملقب به سیدالشهدا دارند. از این‌رو، هر روز و شب ماه محرم به نام یکی از شهدا، افراد برجسته یا رویداد‌های مربوط به نهضت کربلا لقب گرفته است. این رویه، توسط مداحان و ذاکرین اهل بیت صورت پذیرفته و براساس جایگاه شهدای کربلا، میزان نزدیکی هر فرد از آن جمع، به نقطه حماسی وحدت کربلا، یعنی امام حسین (ع)، ملاک کار بوده است.

اما در این مطلب، قصد داریم به شب دوم ماه محرم بپردازیم؛ شبی که به نام «ورود به کربلا» نام‌گذاری شده است. ادامه مطلب...

جمعه 02 تیر 30 , ساعت 9:31 عصر
نام‌گذاری شب‌های محرم به مرور زمان صورت گرفته و از سوی مداحان و ذاکران اهل بیت، برای زنده نگه داشتن یاد حماسه بزرگ عاشورا انجام شده است.

شب اول محرم متعلق به کیست؟

واقعه کربلا، نبرد امام حسین (ع) و یارانش در کربلا با سپاه کوفه بود که در محرم سال 61 هجری قمری و به دنبال بیعت ‌نکردن امام حسین با یزیدبن‌معاویه اتفاق افتاد و به شهادت امام و یارانش و نیز اسارت اهل‌ بیت ایشان ختم شد.

این واقعه تلخ‌ترین و دلخراش‌ترین واقعه در تاریخ اسلام است؛ به همین خاطر شیعیان بزرگ‌ترین مراسم عزاداری خود را در سال‌روز آن برگزار می‌کنند و به سوگواری می‌پردازند. ادامه مطلب...

یکشنبه 02 تیر 25 , ساعت 12:27 عصر
چند روایت معتبر زنانه از جنگ 33 روزه و از قلب لبنان

جنگ بخواهی یا نخواهی مجبورت می‌کند مواظب خودت باشی. خودت حساب و کتاب می‌کنی. استتار می‌کنی. بدون اینکه دوره آموزشی دیده باشی.

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، 21 تیر مصادف است با  سالروز آغاز جنگ 33 حزب الله با رژیم غاصب صهیونیستی. جنگی که قدرت ایمان و اراده رزمندگان خدا از یک سو و ذلت و شکست سپاهیان اسرائیلی از سوی دیگر را به خوبی مشخص کرد. کتاب «آخرین روزهای جنگ»؛ خاطرات واقعی زنی است از قلب جنگ 33 روزه اسرائیل و حزب الله  به قلم رقیه کریمی است که به مناسبت فرا رسیدن سالروز این جنگ برش‌هایی از این کتاب را با هم می‌خوانیم: ادامه مطلب...

یکشنبه 02 تیر 25 , ساعت 12:26 عصر
رادیو خبر شهادت حسین فهمیده را چگونه اعلام کرد؟/ جشن تولد پسری که "رهبر روح الله" بود! + فیلم

همان لحظات که رادیو خبر شهادت دلاورانه یک نوجوان 13 ساله را اعلام می‌کرد؛ پدر و مادری در حال صحبت بودند؛ مادر می‌گفت: "حسین است"؛ پدر می‌گفت: "اگر حسین باشد، خدا را شکر می‌کنم!"

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، 16 اردیبهشت ماه سالروز تولد شهید حسین فهمیده است؛ نوجوان شجاعی که شهرتش در بین شهدای هشت سال دفاع مقدس به واسطه رشادت بزرگی است که در برابر دشمن بعثی به خرج داد.

او متولد روستای سراجه قم است؛ روستایی که 75 شهید دارد و حسین فهمیده یکی از آنهاست. در سال 1352 به دبستان «روحانی» قم می‌رود و از مهرماه سال 1356 تحصیلاتش را در مدرسه راهنمایی حافظ در شهر قم ادامه می‌دهد. شهید حسین فهمیده همراه با خانواده به تهران می آید و از مهرماه سال 1358 در مدرسه خیابانی مشغول به تحصیل می‌شود.

شهید , دفاع مقدس , مستند , فیلم , تلویزیون , سینما ,

 

شهید فهمیده چند روز مانده به آغاز جنگ با عراق در 31 شهریورماه سال 1359 وارد جبهه می‌شود اما به دلیل کم بودن سن و سالش اجازه حضور در خط مقدم را پیدا نمی‌کند. با این حال، پس از ورود به میدان نبرد، در مهرماه سال 1359 زخمی می‌شود.

او سرانجام در 8 آبان ماه 1359 در منطقه کوت شیخ در آن سوی شط خرمشهر به شهادت می‌رسد. 5 تانک عراقی به طرف رزمندگان ایرانی در حال هجوم بودند تا آنها را محاصره کنند، اما شهید فهمیده در حالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته به زیر تانک می‌پرد، انفجار نارنجک‌ها باعث شهادت حسین فهمیده می‌شود اما همین اتفاق عراقی‌ها را فراری می‌‌دهد. آنها گمان می‌کنند که آن منطقه مین گذاری شده و عقب‌نشینی می‌کنند.

مادر شهید حسین فهمیده در مستندی که از زندگی‌نامه پسرش ساخته شده درباره حسین فهمیده می‌گوید: "روز سوم ماه محرم به دنیا آمد. عاشق مدرسه و نماز بود و همیشه همراه با پدرش نماز می‌خواند. در جریان پیروزی انقلاب اسلامی مانند بسیاری از هم سن و سالانش وارد میدان مبارزه شده بود و با اعلامیه پخش می‌کرد.

روایت پدر شهید حسین فهمیده از فعالیت‌های مبارزاتی او در جریان پیروزی انقلاب شنیدنی است؛ او تعریف می‌کند: "به من می‌گفتند که حسین اعلامیه پخش می‌کند و اگر او را دستگیر کنند، اتفاقات بسیار بدی برایش رخ می‌دهد؛ از او پرسیدیم که چنین کاری می‌کنی؟ گفت اشتباهی شده! یعنی تکذیب نکرد."

 

مادر شهید فهمیده درباره ورود محمدحسین به جبهه می‌گوید: چند روز قبل از آغاز جنگ ایران و عراق محمدحسین به غرب رفت. برای اینکه دل مرا آرام کند، می‌گفت برای کمک به آنجا می‌روم. این حرفش را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنم؛ می‌گفت: «هر وقتی که امام بگوید به جبهه بروید، اولین بسیجی که می‌رود، منم.»

شهید , دفاع مقدس , مستند , فیلم , تلویزیون , سینما ,

در همان لحظات ابتدایی پس از شهادت محمد حسین فهمیده، رادیو جمهوری اسلامی ایران با قطع برنامه‌های خود اعلام می‌کند که نوجوانی سیزده‌ساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته، آن را منفجر کرده و خود نیز کشته شده‌ است.

خواهر شهید حسین فهمیده در بخشی از مستند «رهبر روح الله» درباره لحظه‌ای که رادیو خبر شهادت دلاورانه یک نوجوان 13 ساله را اعلام می‌کند، می‌گوید: "رادیو اعلام کرد: «توجه فرمایید، توجه فرمایید، توجه فرمایید؛ پسر بچه 13 ساله‌ای خودش را به زیر تانک دشمن انداخته و آن را منهدم کرده و خود نیز شربت شهادت نوشیده است. از خانواده‌هایی که از این پسر اطلاعی دارند، خواهش می‌کنیم [از طریق این شماره] به ما اطلاع بدهند.»"

فیلم روایت لحظه شهادت حسین فهمیده از زبان خواهر، مادر و پدر او را در زیر می‌‌بینید:

 

مادر شهید فهمیده که این پیام رادیو را همانند دخترش شنیده است، ادامه ماجرا را این‌گونه تعریف می‌کند: "در همین لحظات به همسرم نگاه کردم و گفتم این پسر، حسین خودمان است؛ اما جواب داد حسین نیست؛ از بچه‌های خرمشهر است که اگر حسین ما چنین کاری کرده باشد، به او افتخار و خدا را شکر می‌کنم؛ اما باز هم به او گفتم: به خدا قسم، این پسر بچه، همین حسین ماست!"

مادر شهید فهمیده راز شهادت پسرش را لقمه حلال می‌داند و می‌گوید: "خداوند شاهد است که هیچ وقت دوست نداشتم ذره‌ای لقمه حرام وارد زندگی‌مان بشود. شاید راز شهادت او همین موضوع باشد."

در کنار این روایات، واکنش بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی به شهادت حسین فهمیده بسیار تأمل برانگیز است. ایشان در پیامی که به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صادر کردند، می‌فرمایند: "... رهبر ما آن طفل سیزده‌ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ‌تر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید."

 


پنج شنبه 02 تیر 22 , ساعت 8:0 عصر
روز مباهله چه روزی است؟

بیست‌وچهارم ذی‌الحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد. روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(ع) آمده است، که با صراحت می‌گوید: آیه مباهله درباره حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است. ادامه مطلب...

   1   2   3      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ