معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در گردهمایی دانشجویان فعال قرآنی دانشگاههای استان تهران گفت: انس با قرآن باعث میشود که از تندروی و کندروی پرهیز کنیم، همچنین این انس، نوع زیست را دگرگون میکند و در مقیاس کلانتر پیشزمینه اصلی تحقق تمدن اسلامی است.
به گزارش ایکنا، اولین گردهمایی دانشجویان فعال قرآنی دانشگاههای استان تهران با عنوان «ضیافت اصحاب نور» امشب، 28 فروردینماه با حضور جمع بسیاری از دانشجویان فعال قرآنی زیر مجموعههای دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در آغاز جلسه حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی ساداتینژاد، رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان تهران در سخنانی بیان کرد: قرآن محور زندگی ما مسلمانها و شفای همه دردهایمان است. واژه شفا سه مرتبه در قرآن به کار رفته و امروز همه ما میدانیم بزرگترین درد جامعه اسلامی ما دوری از قرآن است.
وی ادامه داد: اگر شعار بازگشت به قرآن در دوران معاصر توسط خیلی از اندیشمندان و دانشمندان مسلمان مطرح شده اما هنوز که هنوز است، قرآن به معنای واقعی کلمه وارد زندگی ما نشده است. اگر دستورات این کتاب الهی اجرا شود و هر انسانی خود را مقید به این کتاب بداند، وضعیت ما مثل امروز که از آن رنج میبریم، نخواهد بود.
یک حرکت جریانساز قرآنی
ساداتینژاد عنوان کرد: اگر مسلمانان به همین یک عبارت کوتاه «انما المؤمنون اخوة» عمل میکردند، در امت اسلامی این تفرق و پراکندگی وجود نداشت و چه برکاتی در حوزه داخلی و مسائل بینالمللی ایجاد و چقدر دنیا زیبا میشد. چرا وضع اینطور است؟ چون اخوت اسلامی نیست، خوشا به حال شما عزیزان که دلهایتان به نور قرآن منور است و مفتخر به حضور شما هستیم. این گردهمایی را به عنوان اولین گردهمایی برپا کردیم و این گام اول است. یک حرکت جریانساز قرآنی را دنبال میکنیم. برنامههای خوبی برای آینده داریم و امیدواریم بتوانیم اثر مثبتی در فضای دانشگاه بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه به حاضران در گروهی که در فضای مجازی ایجاد میشود در مورد جریانسازی جریان قرآنی کشور اطلاعرسانی خواهد شد، گفت: اگر حمایت عزیزان در وزارت علوم و بهداشت نبود شاید این محفل شکل نمیگرفت.
قرآن؛ بهترین ملجأ گذر از فتنه
در ادامه مراسم، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اظهار کرد: توفیق حضور در جمع قرآنیان و جوانان عزیز اهل دانش و علمی که جان و دلشان آمیخته با عطر قرآن است، بسیار ارزشمند است. شما در مسیر زندگی خود در کنار فعالیتهای عادی برای سامان دادن قواعد زندگی، یک امر اصیل و ارزشمند را برای زندگی جاوید دارید که همراه شدن با قرآن است که این امر، جای تبریک دارد.
وی افزود: موضوع نیاز به قرآن و انتظار از قرآن و آنچه که در تلاطمات زندگی ما را دعوت به همراهی با قرآن میکند، امر پوشیدهای نیست. فتنه لزوماً یک اتفاق و بحران سیاسی جامعه نیست. هر چیزی که انسان را به تلاطم و امتحان بیفکند و سربلند بیرون آمدن از آن سخت باشد، فتنه است. قرآن، مال و فرزند را فتنه میداند، تا اینکه بعضی از مسائل کلان سیاسی و اجتماعی هم از مثالهای سیاسی است، چه دورهای سختتر از این دورهای که ما در آن به سر میبریم که بیش هر زمان دیگری شیطان و ایادیاش فرصت اثرگذاری و انحراف در مسیر انسانی را به دست آوردهاند و همه اینها مصداق فتنه هستند.
وی با بیان اینکه اگر فتنهها هستند قرآن هم پناهگاه است، ادامه داد: انسان احساس تنهایی و از هم گسیختگی بیشتری را درک میکند و کانونهای سنتی بشری در این سبک جدید مورد هجمه قرار گرفته که این شرایط نیاز انسان به یک انیس را بیش از هر زمان دیگری یادآوری میکند و قرآن بهترین انیس است. آرامشی که باید از قرآن به دست بیاید، در غیر قرآن پیدا نمیشود.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اظهار کرد: دلها با هجمههای ایادی شیطان دائماً در معرض ناآرامی قرار میگیرد و انسان را بیقرار اموری میکند که در آن قراری وجود ندارد. این مسیر شیطان است. انسان دائماً در معرض ترس قرار میگیرد. شیطان انسان را در نگرانی ناداری قرار میدهد، چه دورهای بیش از این دوره نیاز به قرآن وجود داشته، البته قرآن کتاب همه زمانهاست و هر جا اضطرار بیشتر است، اتفاقاً نیاز به یاد خدا نیز بیشتر است.
وی عنوان کرد: امام در قالب نامهای توصیههایی در بخشهای به فرزندش دارد. یکی از فرازهای مهمش این است که فرزندم مواظب حفظ ارتباط خودت با قرآن باش، قرآن نامه محبوب به عاشق است، آیا دیدهای کسی به نامه معشوق خود بیتوجهی کند؟ اگر ادعای محبت واقعی باشد، انس هم اتفاق میافتد. این اتفاق چنگ زدن به ثقل اکبر نعمت بزرگی است و شکر زیادی دارد.
بنا بر این گزارش، در ادامه گروه همآوایی الغدیر به اجرای برنامه پرداخت و سپس عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کاش فرصتی فراهم میشد تا دغدغه فعالان قرآنی دانشگاهها را میشنیدیم و بیشتر شنونده بودیم تا سخنگو. قدم خوبی برداشته شده و این را گام اول برای شنیدن دغدغههای شما میدانیم و امیدواریم با کمک هم بتوانیم فضای انس با قرآن را در دانشگاهها بیشتر کنیم.
شبکهسازی فعالان قرآنی
وی ادامه داد: بیش از هر زمانی به شبکه فعالان قرآنی نیازمند هستیم. حوزههای مرتبط و درگیر با مضامین قرآنی زیاد است؛ از حوزههای ادبی تا عقیدتی گرفته تا حوزههای تخصصی. کاری است که بر عهده ما مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد و بستر همافزایی و انتقال تجربه باید بیش از پیش فراهم شود.
کلانتری بیان کرد: با زحمات همکارانم در اداره فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، اتفاقات خوبی افتاده اما هنوز با مطلوب بسیار فاصله داریم اما همافزایی میتواند به انتقال تجربه کمک کند. در دانشگاههای مختلف تجربههای خوبی وجود دارد که با همافزایی میتواند به دیگر مجموعههای دانشگاهی نیز تسری پیدا کند.
تسری مفاهیم قرآنی به گروههای مختلف دانشجویی
معاون فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه مطلب بعدی تسری مفاهیم قرآنی و تعمیم انس با قرآن به لایهها و گروههای مختلف دانشجویی و دانشگاهی در مجموعه دانشگاههای کشور است، اظهار کرد: وقتی از انس با قرآن صحبت میکنیم، تلقی، مواجهه حرفهای با قرآن نباشد و تصور نکنیم تنها کسانی میتوانند با قرآن انس پیدا کنند که سطحی از اطلاعات تفسیری و تجویدی و ... را داشته باشند. این تسری باید در حد بضاعت برای ایجاد انس با قرآن در گروههای تحصیلی مختلف انجام شود.
وی ادامه داد: فرصتهایی برای انسهای کوتاهمدت با قرآن فراهم شود. اگر میگوییم محفل انس با قرآن، منظورمان یک محفل دو ساعته نباشد. انس با قرآن را خیلی پیچیده نکنیم که مستلزم مقدمات تفصیلی باشد، به اقتضای تنوع تحصیلی که دانشجویان دارند فرصتی را برای انس با قرآن فراهم کنیم. بیش از کار محتوایی، یک بازطراحی ساختاری و قالبی نیاز داریم که در این زمینه دانشجویان خیلی میتوانند کمک کنند.
کلانتری عنوان کرد: نکته بعدی و صحبت آخرم این است که تحقیقات متعددی در حوزه معارف دینی و به ویژه قرآن صورت گرفته است. انس با قرآن بسیار تأثیر مثبتی در حوزه آسیبهای اجتماعی دارد. بسیاری از مسائلی که ما در جامعه درگیر آن هستیم و در دانشگاه هم به عنوان یک خرده نظام با آن مواجه هستیم، در پرتو انس با قرآن قابل کاهش است. به میزانی که در این حوزه برنامهریزی و سیاستگذاری کنیم، به همان میزان به انس با قرآن کمک میشود.
وی با بیان اینکه قرآن از افراط و تفریط جلوگیری میکند، صراط حق و مبین است و ما را از لغزشگاهها دور میکند، تصریح کرد: انس با قرآن مسیر هدایت را نشان میدهد. این آسیبها هم در سطح مردم و هم در سطح مسئولان کاهش پیدا خواهد کرد. تمام ارکان جامعه و دانشگاه به این انس با قرآن نیاز دارند. انس با قرآن باعث میشود که از تندروی و کندروی پرهیز کنیم، همچنین این انس، نوع زیست را دگرگون میکند و در مقیاس کلانتر پیشزمینه اصلی تحقق تمدن اسلامی است.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
پایتخت سوریه به اشغال تروریستها درآمد
آخرین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمهزهرا (س) با حضور رهبر انقلاب +ع
مقاومت ماندگار و پایدار است و بیشتر خواهد درخشید
تاریخ شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
شهید القدس اسماعیل هنیه
شیطان از چه ابزاری برای گمراهی انسان استفاده میکند
جلسهاش با رهبر معظم انقلاب پیرامون مسائل اقتصادی
اقدام درخشان نیروهای مسلح کاملاً قانونی و مشروع بود
مسابقه دلنوشته ادبی برای سید حسن نصرالله
[عناوین آرشیوشده]